Send Print

Baby- og børnesvømning


Vand er et fantastisk element også for børn og babyer! For at få den bedste oplevelse til baby- og børnesvømning anbefaler vi, at du har vandtilvænnet dit barn forinden og at din baby vejer min. 4 kg. før I besøger svømmehallen første gang.    

Blebadebukser er obligatoriske for børn op til 3 år eller indtil de er renlige. 
Godkendte blebladebukser kan købes i billet salget til 99 kr. 
Med henblik på at minimere risikoen for fækale udslip, og dermed lukning af bassiner, så kræves det, at der skal bruges både badeble og tætsiddende badebuks. Svømmebleer som fx. ”Little Swimmers” er ikke godkendt alene, men de må gerne kombineres med de godkendte badeblebukser. Badeblebukserne skal sidde stramt om lårene og rundt om maven.

Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn på alle hold undtagen ”Hajer 4”, hvor børnene ikke har en voksen med i vandet.

Det er ikke muligt at deltage på andre hold end det tilmeldte. Tilmeldingen på de faste hold er personligt og bindende og refunderes ikke. Heller ikke selvom man skulle blive forhindret i at følge undervisningen.

Hvis I ønsker at tilmelde jeres barn, så skal I ikke bruge jeres egen medlemsprofil. I bedes oprette en medlemsprofil i barnets navn, og bruge denne ved tilmelding.


Babysvømning  
Alder er vejledende. Nogle gange er det en fordel at gå på samme niveau flere gange. 
Trin 0 - begynder hold. Holdet for babyer på 3-5 mdr. og 6-9 mdr.   
Trin 1 - fortsætter hold. Holdet for babyer på 5-7 mdr. og 8-12 mdr.  
Undervisning i Gryden, 34 grader varmt vand.
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Krabber leg & plask 1-2 år 
Krabber leg & plask er for de 1-2-årige. Begynderholdet er for de helt nye svømmere, som ikke har gået til babysvømning før. 
I denne alder er børnene begyndt at være meget selvstændige og undervisningen fokuserer meget på forskellige former for leg og sanglege for at fastholde børnenes opmærksomhed. 
Krabber leg & plask holdet er koblingen mellem babysvømning og børnesvømning, hvor fokus flyttes fra forældre til børn. Målet er at vandtilvænne børnene og gøre dem trygge ved vandet.
Undervisningen foregår i Gryden, 34 grader varmt vand.
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Pingviner 2-4 år       
Pingviner er for børn cirka 2-4 år og er inddelt i hold for begyndere og let øvede. Der undervises i indledende svømmeteknik, leg og forskellige former for selvstændig bevægelse i vandet. 
Målet er at gøre børnene trygge ved vandet og give dem et fornuftigt forhold til at opholde sig nær vand. 
På Pingvinholdet er fokus flyttet helt væk fra forældrene i forhold til babysvømning og de 1-2 årige Krabber leg & plask hold. Her foregår undervisningen i børnehøjde. Det er derfor vigtigt at overveje, om barnet helst selv vil bestemme, hvad der skal foregå eller om han/hun er åbent for instrukser fra en underviser. Hvis barnet helst selv vil bestemme, får I mest ud af at blive lidt længere på krabber leg & plask holdet, inden i starter her på pingvinholdet.
Undervisningen foregår i Gryden, 34 grader varmt vand.
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Vilde Pingviner 2-4 år  
Vilde Pingviner er et tilbud for de børn på 2-4 år, der ikke kan få nok af at springe og lege i vandet. 
Der undervises stadig i forskellige svømmetekniske færdigheder, så det er ikke et krav, at de kan svømme selvstændigt. Men de skal have mod på at få hovedet under vand, springe ud fra kant og være friske på, under sikre forhold, evt. at hoppe ud fra højere højder, ligeledes at få hovedet under vand, da vi også øver dykning. Vilde Pingviner handler om at udfordre børnene på deres vandteknik samt give dem redskaber og indsigt i sikkerhed omkring fornuftigt at lege i og omkring vand.
Der undervises primært i gryden (34 grader), men vi kommer også i de andre bassiner Idrætsbassinet og Fjeldsøen (27 grader). 
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Delfiner 4-6 år  
Delfiner er for børn 4-6 år og er inddelt i hold for beg/let øvede. Delfiner er for de børn, som ikke har gået til svømning før eller endnu ikke er parate til at være Hajer i det køligere vand. 
Undervisning i Gryden, 34 grader varmt vand.  
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Vilde Delfiner 4-6 år
Vilde Delfiner er et tilbud for de børn på 4-6 år, der ikke kan få nok af at springe og lege i vandet. 
Der undervises stadig i forskellige svømmetekniske færdigheder, så det er ikke et krav, at de kan svømme selvstændigt. Men de skal have mod på at få hovedet under vand, springe ud fra kant og være friske på, under sikre forhold, evt. at hoppe ud fra højere højder, ligeledes at få hovedet under vand da vi også øver dykning. Vilde Delfiner handler om at udfordre børnene på deres vandteknik samt give dem redskaber og indsigt i sikkerhed omkring fornuftigt at lege i og omkring vand.
Der undervises primært i gryden (34 grader), men vi kommer også i de andre bassiner Idrætsbassinet og Fjeldsøen (27 grader). 
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Hajer 1
For børn i alderen 5-8 år. Deltagelse forudsætter, at barnet er glad for vand og har lyst til at lære nyt. Det er et begynder hold, hvor man ikke behøver at have gået til svømning før. Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand.
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Hajer 2 
For de børn, som er fortrolige med vand og har gået på Hajer 1 eller tilsvarende. Holdet henvender sig til dem, som er blevet præsenteret for indledende svømmeundervisning i koldere vand som i Idrætsbassinet. Vi svømmer, dykker og laver øvelser sammen.   
Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Hajer 3 
Holdet for de øvede børn, som har gået på Hajer 2 eller tilsvarende.    
Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet per barn.

Hajer 4 uden en voksen/forældre i vandet
Holdet er for de øvede 5-8-årige uden en voksen/forældre i vandet. Vi skal bl.a. svømme med plader og lave selvstændige øvelser i vandet.  
Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på: 
Vandkulturhuset, Idrætsbassinet og Gryden

Instruktør
Pernille Skou, Ann Helene Kristensen, Freja Korsholm Svarrer, Frank Ola Hansen og Stine Isa Madsen  

Information om forløbet
Vi anbefaler at I ikke benytter bassinerne før undervisningen. Har I lyst til at svømme og lege, så vent til undervisningen er slut. Så er dit barn frisk til at tage imod undervisningen og når ikke at blive kold. I Idrætsbassinet kan det for nogle børn være en fordel at bade i en heldragt, så de bedre kan holde varmen.  

Dage

Pris
Fra 960 kr. pr. person.

Tilmelding for nye medlemmer
1. Klik her for at åbne bookingsytemet (NY BRUGER i menuen)
2. Opret dig som nyt medlem. Husk mobilnummer og/eller mail så du får information, hvis lektionen aflyses. Hvis du allerede har et medlemsnummer, benyttes det samme medlemsnummer og kort. 

DGI-byen er mere end vandkultur, det er også mødekultur, events og oplevelser ud over det sædvanlige.

CPH Conference er byens mest centrale møde- og konferencecenter - kun 100 meter fra Hovedbanen.

DGI-byens Restaurant ligger centralt placeret mellem DGI-byen og Øksnehallen. Restauranten er indrettet i en tidligere kalvestald, som har været igennem en nænsom ombygning. 

Bowling i hjertet af København. Inviter venner, familie eller kollegaer på en uforglemmelig oplevelse hvor alle kan være med. 

Tilmeld dig DGI-byens nyhedsbrev