Send Print

Baby- og børnesvømning


Vand er et fantastisk element også for børn og babyer! Baby- og børnesvømning er for alle børn, og det er noget der skal opleves.

For at få den bedste oplevelse til baby- og børnesvømning anbefaler vi, at du har vandtilvænnet dit barn forinden og at din baby vejer min. 4 kg. før I besøger svømmehallen første gang.    
Det er vigtigt at understrege, at aldersfordelingen kun er vejledende.
Læs holdbeskrivelserne - og vælg det hold, hvor du kan nikke genkendende til de anbefalinger og krav der er nævnt.
Det kan sagtens ske, og ofte anbefales det, at man skal vælge det samme hold flere gange. Det er vigtigt, at man ser det som en del af en udvikling – og har fokus på, at det skal være en succesoplevelse for barnet. Det er barnet, der skal have og opleve en naturlig progression, og som forælder skal man være opmærksom på dette, så det ikke er dig/jer der bestemmer hastigheden. Alle børn er forskellige, og det er vigtigt, at barnet skal opleve og skabe en naturlig fremdrift.

Haletudser, Muslinger og Søheste (varighed 8 uger).
Krabber, Pingviner, Delfiner og Hajer(varighed 16 uger).

Babysvømning (Haletudser, Muslinger og Søheste)
Disse hold tager udgangspunkt i den spæde start, og er forløb på 8 uger. 
Det er begynderhold, og dermed er der fokus på de basale færdigheder, såsom vandtilvænning, tryghed og sansestimulering.
Vand er et stimulerende element, og udforskning er en naturlig del af undervisningen. Der fokuseres på samvær, 1:1 kontakt, bevægemønster og de naturlige reflekser.
Sang er en naturlig del af undervisningen.
Disse holde vil fokusere på både gentagelser og progression, men da der er tale om babyhold, så vil fokus være på gentagelser.
• Haletudser; Dette er et begynderhold
• Muslinger; For at deltage på disse hold, så skal barnet kunne holde hovedet selv
• Søheste; For at deltage på disse hold, så skal barnet kunne holde hovedet selv samt sidde selv uden støtte.
Undervisning i Gryden, 34 grader varmt vand.
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn.
Vejledende alder; Haletudser 3-5 mdr., Muslinger 5-8 mdr. og Søheste 8-14 mdr.

Krabber & vilde krabber
I denne alder er børnene begyndt at være meget selvstændige, og undervisningen fokuserer meget på forskellige former for leg og sanglege, for at fastholde børnenes opmærksomhed. 
Krabber leg & plask holdet er koblingen mellem babysvømning og børnesvømning, hvor fokus flyttes fra forældre til børn. Målet er at vandtilvænne børnene og gøre dem trygge ved vandet.
For at deltage på disse hold, så skal barnet kunne stå selv.
• Krabber; Dette er et begynderhold
• Vilde krabber; Barnet er fortrolig med vandet, og føler sig tryg. Det anbefales, at dette hold vælges, hvis barnet tidligere har gået til svømning.
Hvis barnet er modigt, har lyst til sjov og leg, så er dette det rigtige hold.
Undervisning i Gryden, 34 grader varmt vand.
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn.
Vejledende alder; 1-2 år.

Pingviner & vilde pingviner
Der undervises i indledende svømmeteknik, leg og forskellige former for selvstændig bevægelse i vandet. 
Fokus flyttes helt væk fra forældrene i forhold til babysvømning og Krabbe-holdene. Her foregår undervisningen i børnehøjde. Det er derfor vigtigt at overveje, om barnet helst selv vil bestemme, hvad der skal foregå eller om han/hun er åben for instrukser fra en underviser. Hvis barnet helst selv vil bestemme, får I mest ud af at blive lidt længere på et Krabbe-hold, inden i starter på et pingvin-hold.
• Pingviner; Dette er et begynderhold 
• Vilde pingviner; Dette hold er for børn, der ikke kan få nok af at springe og lege i vandet. 
Der undervises stadig i forskellige svømmetekniske færdigheder, så det er ikke et krav, at de kan svømme selvstændigt. De skal dog have mod på at få hovedet under vand, da vi øver dykning samt springe ud fra kant og være friske på, under sikre forhold, evt. at hoppe ud fra højere højder.
Vilde Pingviner handler om at udfordre børnene på deres vandteknik samt give dem redskaber og indsigt i sikkerhed omkring fornuftigt at lege i og omkring vand.
Undervisningen foregår i Gryden, 34 grader varmt vand.
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn.
Vejledende alder; 2-4 år.

Delfiner & vilde delfiner
Der undervises i indledende svømmeteknik, leg og forskellige former for selvstændig bevægelse i vandet – og holdene er for børn, som ikke helt er parate til at være Hajer i det køligere vand.
• Delfiner; Dette er et begynderhold 
Undervisning i Gryden, 34 grader varmt vand.  
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn.
• Vilde delfiner; Dette hold er for børn, der ikke kan få nok af at springe og lege i vandet. 
Der undervises stadig i forskellige svømmetekniske færdigheder, så det er ikke et krav, at de kan svømme selvstændigt. 
De skal dog have mod på at have hovedet under vand, da en stor del af undervisningen inkluderer øvelser hvor børnene enten dykker eller kortvarigt har vandet under vand.
De skal ligeledes have mod på at springe ud fra kant og være friske på, under sikre forhold, evt. at hoppe ud fra højere højder.
Vilde Delfiner handler om at udfordre børnene på deres vandteknik samt give dem redskaber og indsigt i sikkerhed omkring fornuftigt at lege i og omkring vand.
Vilde delfiner er et godt hold at deltage på, som forberedelse til Haj-holdene, da børnene vil blive introduceret til koldvandsbassinerne.
Der undervises primært i gryden (34 grader), men vi kommer også i de andre bassiner Idrætsbassinet og Fjeldsøen (27 grader). 
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn.
Vejledende alder; 4-6 år.

Hajer
Undervisningen foregår i Idrætsbassinet.
Holdet er for børn, som er klar til svømmeundervisning, med en lærer som står på kanten, og derfor ikke er med i vandet.
Vi anbefaler, at man deltager på Hajer 1, 2, 3 og 4 - i nævnte rækkefølge - da det giver det bedste resultat for barnet samt den bedste sammensætning af holdene.
Hajer 1
Holdet er for børn i alderen 5-8 år. Deltagelse forudsætter, at barnet er glad for vand og har lyst til at lære nyt. Det er et begynder hold, hvor man ikke behøver at have gået til svømning før.  
Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn.
Hajer 2
Holdet er for børn i alderen 5-8år, som er fortrolige med vand og har gået på Hajer 1 eller tilsvarende. Holdet henvender sig til dem, som er blevet præsenteret for indledende svømmeundervisning i koldere vand, såsom i Idrætsbassinet. Vi svømmer, dykker og laver øvelser sammen.   
Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn.
Hajer 3
Holdet for de øvede børn, som har gået på Hajer 1 og 2, eller tilsvarende.    
Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand
Der skal 1 voksen/forælder med i vandet pr. barn
• Hajer 4, uden en voksen/forældre i vandet
Holdet er for de øvede 5-8-årige, uden en voksen/forældre i vandet. Vi skal bl.a. svømme med plader og lave selvstændige øvelser i vandet.  
Undervisning i Idrætsbassinet, 27 grader varmt vand.

Nyttig info
Blebadebukser er obligatoriske for børn op til 3 år eller indtil de er renlige. 
Med henblik på at minimere risikoen for fækalie udslip, og dermed lukning af bassiner, så kræves det, at der skal bruges både badeble, som f.eks ”Little Swimmers”, samt tætsiddende blebadebuks.
Blebadebukserne skal sidde stramt om lårene og rundt om maven.
Godkendte blebladebukser kan købes i Billetsalg.
Det er ikke muligt at deltage på andre hold end det tilmeldte. Tilmeldingen på de faste hold er personligt og bindende og refunderes ikke. Heller ikke selvom man skulle blive forhindret i at følge undervisningen.
Hvis I ønsker at tilmelde jeres barn, så skal I ikke bruge jeres egen medlemsprofil. I bedes oprette en medlemsprofil i barnets navn, og bruge denne ved tilmelding.
Tilmeld dig et af vores baby- eller børnesvømning hold allerede i dag!