GRAFFITI - København 1984 - 2019

 - en fortælling om en by i forandring.

'Great' foto af RESK og 'Tabu' foto af Jens-Peter Brask

Vi glæder os til at præsentere årets sommerudstilling i Øksnehallen GRAFFITI - København 1984 - 2019. En udstilling om undergrund, identitet og visuel kultur fortalt af dem som var – og er – en del af det københavnske graffitimiljø. 

Udstillingen tager dig med på en fotodokumentarisk rejse ind i det urbane miljø i København helt tilbage fra midt-80erne og frem til i dag. Det helt særlige ved dette års udstilling er, at de mere end 100 fotografier, som bliver udstillet i Øksnehallens rå rammer, er taget af graffitiskriverne selv.   

Fotografierne indkapsler graffitiens udvikling og ændrede udtryk igennem de sidste 35 år. Samtidig giver fotografierne et sjældent og historisk indblik i de markante ændringer og fornyelser, som har fundet sted i det Københavnske byrum. 

Som gæst i GRAFFITI - København 1984 - 2019 kan du se frem til en personlig fremvisning af graffitiens præg på bybilledet, som samtidig formår at give et øjebliksbillede af stemningen på for eksempel Hovedbanegården når et nymalet tog triller ind på perronen en grå tirsdag i 1987. 

Åbningstider: 
22.06.19 - 31.07.19 
Mandag - søndag kl. 10 - 18 

Priser
Alm. billet - 75 kr. 
Studerende med gyldigt studiekort og unge u. 25 år - 45 kr. 
Børn under 10 år - gratis adgang i følge med en voksen 

Udstillingen viser en helt ny side af byen – som et nyt blik på kendte steder og en dokumentation af byens forvandling. Desuden favner udstillingen en periode hvor kommunikationsformer og visuelle udtryk har gennemgået en stor forandring. Udstillingen sætter fokus på graffiti som et visuelt udtryk og en del af bybilledet, men tager samtidig kraftigt afstand fra hærværk.

Udstillingen er støttet af: