Prisvindende udstilling - SKÆG - i Øksnehallen


Dato
28. juni - 1. august
Fredag og lørdag kl. 10.00 - 22.00 (Indtil 22. juli - derefter lukkes der kl. 20.00)

Tid

Alle dage kl. 10.00 - 20.00

Pris
75 kr.

I forbindelse med udstillingen SKÆG af Lasse Bak Mejlvang er der 19. juli kl. 18.00 - 20.00 arrangeret en hyggelig aften i Øksnehallen. Du kan møde en af deltagerne fra VM i skæg, Kim Løvenskjold Elm, og fotograf Lasse Bak Mejlvang.

Kim, som er uddannet frisør og ekspert på skæg området, giver tips og tricks til, hvordan man bedst plejer og vedligeholder sit  skæg. Der er en barberstol, som vi også vil tage i brug, og der vil være mulighed for at Kim kan rette skæg til på de fremmødte.


Skæg har gennem århundreder været en del af det maskuline modebillede og af mandens identitet. I dag har skægget fået en revival, og den behårede ansigtsudsmykning antager alle mulige former, farver og figurer. Men hvorfor lige nu denne bølge af skæg verden over? Det sætter fotoudstillingen - SKÆG - fokus på. 

Fotografen Lasse Bak Mejlvang tog i efteråret 2015 til VM i skæg i Østrig. Det blev til en mageløs serie af portrætter, der giver et indtryk af hvor fantastisk, excentrisk og personligt, skæg er i dag. Fotoserien er blevet tildelt ”Award of Excellence” ved “Pictures of the Year International (POYi)”.

Historien taler sit tydelige sprog: Skæg har gennem tiderne været en stor del af mandens identitet. Den behårede ansigtsudsmykning har gennem flere århundrede været med til at diktere moden og flere klassiske skæg har været en del af selve mandens uniform.

Musketererne, de ungarske husarer, den engelske hær. Blot for at nævne nogle få. Men også i Danmark har vi set en stigende tendens til skægvækst. Det er ikke længere kun hipsters eller rockmusikere, der får lov at dyrke deres overskæg med inspiration fra halvfjerdserne. Det er nu også blevet alment anerkendt at lade skægget gro indenfor både politik og business verden. Og barbershops, hvor man kan få plejet sit skæg skyder op over hele landet.

Det sjette officielle VM i skæg blev afholdt i Leogang, Østrig. 350 deltagere med 22 forskellige nationaliteter dystede i 18 forskellige kategorier. Hvad der tidligere måske nok har været en konkurrence for ældre skæg originaler i gamle klassiske uniformer har med tiden udviklet sig til noget mere.

Gennemsnitsalderen på deltagerne er faldende og konkurrencen bærer et tydeligt præg af en spirende ungdom med lyst til at dyrke skægget. Mange af deltagerne har en mission og en mening med deres skæg, om det så er at bruge det til velgørende formål eller bare udbrede den almene accept omkring det at bære et skæg.

I udstillingen SKÆG tegner Lasse Bak Mejlvangs portrætter et spændende billede af en række meget forskellige personer med de mest fantastiske og imponerende skæg og ikke mindst personlighederne bag skægget.